Vals Vienez
Usor de invatat, cu pasi simpli, valsul vienez a inlocuit menuetul si alte dansuri la moda, castigand numerosi adepti.
Valsul era supranumit „dansul interzis”, deoarece cand a ajuns in salile vieneze de dans, partenerilor le era permis sa se atinga! Acesta era un lucru nemaiauzit si a avut ca rezultat defaimarea acestui dans de catre oficialitati ale bisericii si conducatori ai comunitatii austriece.
Dar datorita faptului ca era dansul preferat al tinerilor a continuat sa fie dansat. Ca urmare a trecerii catre dansul de salon, s-a transformat intr-un dans elegant, muzica devenind mai rafinata si orchestrata, instrumentele cele mai folosite fiind pianul, vioara si basul. Prima melodie de Vals Vienez dateaza din 1770. In 1787 adus pe scena Operei din Viena a dat nastere unor dezbateri aprinse.
Acest dans nou de 3/4 provine din dansul germano-austriac "Landler", un dans din sec. al XVIII-lea. În secolul trecut, marii compozitori vienezi au consacrat valsul ca muzica de dans, valsul vienez devenind la acea vreme unul dintre cele mai populare dansuri de moda. Dansul constând din rotiri continui este întrerupt doar de pasii de schimbare, dansatorii trebuind sa aiba grija la interpretare, la amploarea rotirilor si sa nu exagereze cu micile înclinari ("sway"). Din 1930 este dans de concurs, întarindu-si acest statut din 1950.
Mozart a fost un admirator inflacarat al Valsului, in una dintre operele sale Don Giovanni, fiind cantate trei valsuri unul dupa altul, iar valsurile compuse de familia Strauss l-au facut celebru pretutindeni in lume, ca o marca a elegantei si bunului gust.
Printre operele clasice in care se regasesc valsuri vieneze se numara “Lacul lebedelor”, “Frumoasa din padurea adormita” si “Spargatorul de nuci”.
Invata sa dansezi Vals Vienez cu Dans Pentru Nunta! Va stam la dispozitie la numarul de telefon 0723.686.413 sau completand formularul din sectiunea CONTACT a site-ului Dans Pentru Nunta!Pentru demo apasa "Play"!